Оранжев код за лошо качество на въздуха е обявен на сайта

...
Оранжев код за лошо качество на въздуха е обявен на сайта
Коментари Харесай

Въздухът в Пловдив отново е опасен, “оранжев код“ предупреждава да не използваме колите си

Оранжев код за неприятно качество на въздуха е разгласен на уеб страницата на Община Пловдив, който се занимава с мониторинга на околната среда. 
Прочетете още
При такива равнища на замърсяване от администрацията призовава жителите да не се разхождат в непосредственост до основни пътни артерии и райони, отоплявани с въглища. Заръките гласят още да не се употребява твърдо гориво, както и персоналните коли да бъдат оставени и да бъде употребен публичен превоз. 

Причината за влошения показател на качеството на атмосферния въздух е наличието на превишени стойности на фините прахови частици от типа ФПЧ10.  Измерването на Община Пловдив демонстрира още, че въздухът е по-мръсен в ЖР " Тракия " в съпоставяне със стойностите засечени от другата станция за мониторинг на въздуха, която се намира в кв. " Каменица ". 



Според швейцарската платформа за следене на качеството на въздуха IqAir, показателят на замърсяване в Пловдив е 80, защото фините прахови частици от вида ФЧП2,5 са с концентрация 26µg/m³ или повече от 5 пъти над нормата. 

От портала поучават хората със здравословни проблеми и уязвимите групи да носят маска на открито и да заобикалят каквито и да е физически интензивности като каране на колело. Гражданите са призовани да затварят прозорците си и да употребяват пречиствател на въздуха в офисите и домовете си. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР